CHP að Topbaş neðanjarðarlestinni spurningu

CHP Sançaktepe ve İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı ve İBB Meclisi Başkanlık Makamını sunduğu yazılı soru önergesinde geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan Kartal-Kadıköy metrosunu İstanbul halkı adına sorgulayarak, yaklaşık 7 yılda 3.1 milyar liralık maliyetle bitirildiğini Başkan Topbaş’a hatırlatarak şu önemli soruları sordu; “22 Km’lik metronun 3,1 milyar liraya mal olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Diğer büyükşehirlerimizde yapılan metro km fiyatları ile karşılaştırıldığında pahalı buluyor musunuz? Pahalı ise sizce bunun gerekçeleri nedir? Kadıköy-Kartal metrosunda kullanılan araçlar (vagonlar) hangi tarihte ve kimden satın alınmıştır? İhale katılan ilk 3 firma ve teklifleri nedir? Kaç araç satın alınmıştır? Araçların muhammen bedeli ve nihai satın alma bedeli ne kadardır? Sigorta tutarı ne kadardır? Araçların alımının finansmanı nasıl sağlanmıştır? Kullanılan kredi var mıdır? Var ise kimden, hangi süre ile kullanılmıştır? Faiz oranı ve toplam maliyeti nedir? Başlangıç ve bitiş tarihi ile taksit tutarı ne kadardır?
CHP’lilerden Başkan Topbaş’a, 3.1 milyara mal olan Kadıköy-Kartal metrosu ile ilgili 14 maddelik sorular
Metropolitan Municipality í Istanbúl (IMM) CHP IMM ráðsins meðlimir í 2012 september fundi. Prof. Dr. Hakkı Sağlam og Serdar Bayraktar og einhliða vísað til forsætisráðuneytisins um skriflegt svar forseta Kadir Topbaş;
Spurningar sem svara skriflega:
Kartal-Kadıköy metrosu 17 Ağustos 2012 Cuma günü Sayın Başbakan tarafından açılmıştır. Metronun açılışı açılıştan bir hafta evvel İstanbul genelinde bütün köprü, kavşak ve bilboardlara reklam kampanyası ile duyurulmuştur. Bu reklamlar ulusal gazetelerin tam sayfalarında da yerini almıştır. Yaklaşık 7 yılda 3.1 milyar liralık maliyetle bitirildiği açılış konuşmalarında belirtilmiştir. 22 km’lik uzunluğundaki Kartal- Kadıköy hattı imalatında 2005 yılından bu yana birçok defa ihale yapılmıştır. Diğer taraftan İBB Başkanı Sayın Topbaş’ın 29.08.2012 tarihinde İstanbul’da ulaşıma yapılan zam gerekçesinde İETT’nin zarar ve maliyetlerdeki artışları göstermesini kendi hatalarını ört bas etme çabası olarak görmekteyiz. Bu kapsamda;
1. Kadıköy- Kartal metrosu proje ihalesi hangi tarihte yapılmıştır? Katılımcılar kimlerdir? Muhammen bedel ile ihale bedeli ne kadardır? İhaleye katılan ilk 3 firma ve teklifleri nedir?
2. Hver er heildargreiðsla frá fyrsta útboði?
3. Af hvaða heimildum var það fjármögnuð? Hver er fjárhæð, gjalddagi, vextir og upphafs- og lokadagar og endanlegar fjárhæðir hvers greiðslna?
4. Eru einhverjar aðrar tilboð eftir fyrsta útboð byggingarstarfsins? Ef svo er, hvað er forsenda og dagsetningar? Hver er lokaverðið hvers tilboðs? Hverjir eru tilboðsgjöldin og tilboð þeirra?
5. Hvað er nafnið, eftirnafn og heiti vefsetursstjóra, stjórnunar- og framfarir greiðslumiðlarar og annars tæknisviðs sem annast byggingarstigið og einingin, skylduskilmálana og dagsetningartímabilið? Eru einhver starfsmenn sem störfuðu frá upphafi til enda? Ef svo er, hvar og hvar þjóna þeir með for- og eftirnafn og starfsheiti þeirra? Hver eru ástæðurnar?
6. Á hvaða degi lýsti þú yfir og geri ráð fyrir að verkefnið verði lokið í fyrsta útboði? Telur þú að það sé tefja í byggingu?
7. Hver er kostnaðarhámark IMM og fjárhagsáætlun IMM í 2005, fyrsta ári neðanjarðarlestarinnar?
8. Hvað er IMM fjárhagsáætlun og samsteypaáætlun IMM í 2012, árinu sem Metro er lokið?
9. Hvernig áttu von á að 22 Km Metro kostaði 3,1 milljarða pund? Finnst þér það dýrt miðað við meðalverð í öðrum borgum í stórborgum? Ef það er dýrt, hvað eru ástæður fyrir þessu?
10. Eru einhverjar slysir við byggingu neðanjarðarlestarinnar? Ef svo er, hvað er saga hennar og náttúran? Hvað er tjón á lífinu og eignum sem stafar af slysi? Eru einhver stjórnsýslu- og dómsráðstafanir teknar í lok slyssins? Ef svo er, hvað er eðli hennar og afleiðingar þess?
11. Kadıköy-Kartal metrosunda kullanılan araçlar (vagonlar) hangi tarihte ve kimden satın alınmıştır? İhale katılan ilk 3 firma ve teklifleri nedir?
12. Hversu margir ökutæki hafa verið keyptir? Hvað kostar Múhammen og endanleg kaupverð ökutækja? Hver er vátryggingarfjárhæðin?
13. Hvernig var kaupin á ökutækjum fjármögnuð? Eru einhverjar einingar notaðar? Ef svo er, frá hve lengi? Hver er vextir og heildarkostnaður? Hvað er upphafs- og lokadagur og afborgunargjald?
14. Hvað kostar neðanjarðarlestinni? 17 Eru einhverjar símtöl og tilraunir til starfsmanna IMM til að sækja athöfnina á föstudaginn? Ef svo er, hvað er ástæðan?


Heimild: ég www.gercekgundem.co


Járnbrautarleit

Vertu fyrstur til að tjá sig

athugasemdir